BeleefAcademie

Over de BeleefAcademie

De BeleefAcademie is een initiatief van vier ervaren vrouwelijke ondernemers die hun krachten gebundeld hebben om zich in te zetten de Verbinding tussen partners/ouders en die tussen hen en hun kinderen te bevorderen, te bekrachtigen of opnieuw te beleven. Het gaat om de verbinding van ieder met zichzelf en van daaruit met de ander. Deze verbinding is de basis voor levensgeluk. Wij willen bijdragen om deze verbinding te optimaliseren met onze kennis en onze levens- en werkervaring. Hiervoor organiseren wij deze zomer de BeleefDagen.

Het fundament

Het fundament/de basis van de verbinding tussen ouder en kind wordt al voor en in de zwangerschap, tijdens de geboorte en kort daarna en in de eerste jaren van het leven gelegd. Veel problemen die later ontstaan of naar voren komen in iemands leven, kunnen hun oorsprong al hebben in deze periode. Dat is de reden dat de periode van voor de zwangerschap, de zwangerschap zelf, de bevalling, het eerste uur na de bevalling en de eerste levensjaren van een kind centraal staan in de BeleefAcademie en veel aandacht krijgen.

Activiteiten

Hiernaast biedt de BeleefAcademie andere activiteiten waaronder ontmoetingsavonden voor aanstaande ouders, lezingen over o.a. invloed van conceptie zwangerschap en geboorte, opvoeding, natuurbeleving,  geweldloze communicatie en thema-avonden over andere onderwerpen die te maken hebben met Verbinding.